Profiredőny Profiredőny

alumínium redőny | redőny szerelés | redőny javítás

1149 Budapest, Egressy út 23-25. | Tel.: +36 20 596 31 69 | E-mail: info@profiredony.hu
Alumínium redőny Alumínium redőny Alumínium redőny Alumínium redőny Alumínium redőny Alumínium redőny Alumínium redőny Alumínium redőny
Műanyag redőny Műanyag redőny Műanyag redőny Műanyag redőny Műanyag redőny Műanyag redőny Műanyag redőny Műanyag redőny

Faredőny - termékismertető

A legrégebbi és legnemesebb redőnyfajta. Magyarországra az 1800-as évek közepén érkezett meg, historikus negyedek építésekor használták. Az első darabok még Németországból érkeztek, a későbbieket már magyar cégek készítették. Emlékezzünk rájuk, a teljesség igénye nélkül. Hajós, Korányi, Frölich, Kondor a szakma első fecskéi voltak.
A faredőnyök cégünknél borovi fenyőből készülnek teljesen manufakturális eljárással. A hagyományos redőnyöket edzett acéllapok és csavarok fogják össze, azonban mára már megjelentek különféle kapcsoló rendszerek. Ezek hátránya, hogy redőny javítás esetén az egész redőnyt szét ill.- össze kell fűzni. Felületét lehet festeni illetve lazúrozni. Mivel drága alapanyagokból készül kézimunkával, ne keressük az alacsonyabb áru termékek között.

A Faredőny előnyei: jó hő és hang szigetelő, a lécek között széles résen tud áramolni a levegő, ami a műanyag és aluredőnyöknél nincs meg. A faredőny hátránya: a viszonylag nagy redőnytok és mivel sok anyagot tartalmaz, a súlya. A nehezen húzható redőnyökre tudunk motorokat tenni, ami az időseknek is lehetővé teszi a nehéz redőnyök mindennapos használatát. Cégünk igény szerinti motorokat forgalmaz és épít be. A Somfy, Becker, Elero vagy Kondoroll motorok nálunk mind elérhetők. Igény szerint szinte bármely színben leszállítjuk. Segítünk kiválasztani. Csak szólni kell.